Proslavimo 10. obljetnicu održavanja Europskog dana jezika, proslavimo jezičnu različitost!

Jezična različitost, višejezičnost i cjeloživotno učenje moto je Europskog dana jezika koji se već 10 godina slavi 26. rujna, a koji je utemeljilo Vijeće Europe za vrijeme Europske godine jezika 2001.

Na današnji dan i u tjednu koji slijedi širom Europe organizirat će se brojne aktivnosti čiji je cilj osvješćivanje Europljana o europskoj lingvističkoj i kulturnoj baštini koju je potrebno valorizirati i promicati kako bi se poboljšalo uzajamno razumijevanje i komunikacija koja je u ovom vremenu globalizacije od neprocjenjive važnosti.

EDL logo

Da bi se izradio dobar prijevod, svakako je potrebno biti dobro upoznat ne samo sa stranim jezikom na koji ili s kojeg se prevodi, već i s kulturom i običajima određenog govornog područja.

Kroz stalno stručno usavršavanje LINGUA-SOFT tim svakodnevno produbljuje svoje znanje o europskim kulturama i jezicima te na taj način svojim prevoditeljskim radom sudjeluje u povezivanju građana ujedinjene Europe i poboljšanju međusobne komunikacije.

U svojoj ponudi imamo više od 30 jezika, no i u tom pogledu poboljšanju nema kraja, a to potvrđuje i izreka koja se savršeno uklapa u današnji Dan europske višejezičnosti: „Koliko jezika znaš, toliko vrijediš.

Kao malu zanimljivost napominjemo da će povodom dana jezika Vijeće Europe objaviti novu stranicu Europskog jezičnog portfelja: www.coe.int/portfolio.

Ovo su samo neki od klijenata koji su vrlo zadovoljni sa našim prijevodima - Pliva, Allianz, PBZ, Tisak, Lufthansa itd.

Kliknite ovdje kako bi zatražili besplatnu procjenu svog dokumenta.         Nazovite nas na naš besplatni telefon 0800 1118          Ponosni smo vlasnici certifikata ISO9001 za kvalitetu           Ovo je naša Facebook stranica           Ovo je Google+ profil vlasnice, Mine Ivete Brčić

Navigacija »