Poštovani klijenti i suradnici, želimo vas obavijestiti da će svi naši uredi u petak, 31. svibnja, biti zatvoreni.
Na raspolaganju vam stojimo od ponedjeljka, 3. lipnja, u redovnom radnom vremenu. Hvala na razumijevanju.
Sudski tumači i prevoditelji Court interpreters and translators
LINGUA-SOFT Blog
Početna / LINGUA-SOFT Blog

Proslavimo 10. obljetnicu održavanja Europskog dana jezika, proslavimo jezičnu različitost!

13 ožujka, 2013

Jezična različitost, višejezičnost i cjeloživotno učenje moto je Europskog dana jezika koji se već 10 godina slavi 26. rujna, a koji je utemeljilo Vijeće Europe za vrijeme Europske godine jezika 2001.

Na današnji dan i u tjednu koji slijedi širom Europe organizirat će se brojne aktivnosti čiji je cilj osvješćivanje Europljana o europskoj lingvističkoj i kulturnoj baštini koju je potrebno valorizirati i promicati kako bi se poboljšalo uzajamno razumijevanje i komunikacija koja je u ovom vremenu globalizacije od neprocjenjive važnosti.

Da bi se izradio dobar prijevod, svakako je potrebno biti dobro upoznat ne samo sa stranim jezikom na koji ili s kojeg se prevodi, već i s kulturom i običajima određenog govornog područja.

Kroz stalno stručno usavršavanje LINGUA-SOFT tim svakodnevno produbljuje svoje znanje o europskim kulturama i jezicima te na taj način svojim prevoditeljskim radom sudjeluje u povezivanju građana ujedinjene Europe i poboljšanju međusobne komunikacije.

U svojoj ponudi imamo više od 30 jezika, no i u tom pogledu poboljšanju nema kraja, a to potvrđuje i izreka koja se savršeno uklapa u današnji Dan europske višejezičnosti: „Koliko jezika znaš, toliko vrijediš.

Kao malu zanimljivost napominjemo da će povodom dana jezika Vijeće Europe objaviti novu stranicu Europskog jezičnog portfelja: www.coe.int/portfolio.

phone-handsetmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram