Poštovani klijenti i suradnici, želimo vas obavijestiti da će svi naši uredi u petak, 29. ožujka, raditi skraćeno do 12 sati.
Na raspolaganju vam stojimo od utorka, 2. travnja, u redovnom radnom vremenu. Hvala na razumijevanju.
Sudski tumači i prevoditelji Court interpreters and translators

Konsekutivni prijevodi

Konsekutivno prevođenje vrsta je usmenog prevođenja koje se obično vrši u prisutnosti manjeg broja ljudi (poslovni sastanci, sastanci kod odvjetnika, javnog bilježnika i sl.). Prevođenje se izvodi na način da govornik izloži dio teksta te prevoditelj prevodi na ciljani jezik za vrijeme stanke govornika.

Profesionalnost i veliko iskustvo naših prevoditelja pridonijet će Vašem uspjehu na poslovnim sastancima, pri ugovaranju novih poslova sa stranim poslovnim partnerima.

Kako dogovoriti uslugu konsekutivnog prevođenja?

Kako bi se dogovorilo pružanje usluge konsekutivnog prevođenja, potrebno je dostaviti relevantne podatke prevoditelju koji će na temelju istih izraditi ponudu. Potrebno je navesti:

  • vrijeme i mjesto gdje se treba izvršiti konsekutivno prevođenje,
  • izvorni i ciljani jezik prijevoda,
  • vrijeme trajanja konsekutivnog prevođenja.

Ako stranke ne vladaju hrvatskim jezikom, nazočnost sudskog tumača nužna je u sudskim i upravnim postupcima, pred javnim bilježnikom, na sastancima kod odvjetnika, pri pregovorima, itd.

Ako je riječ o konsekutivnom prevođenju pred javnim bilježnikom ili u sudskim i upravnim postupcima, nužno je da prevoditelj koji obavlja konsekutivni prijevod bude i sudski tumač. Prijevod uz pratnju najčešća je vrsta konsekutivnog prevođenja.

phone-handsetmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram