Poštovani klijenti i suradnici, želimo vas obavijestiti da će svi naši uredi u petak, 29. ožujka, raditi skraćeno do 12 sati.
Na raspolaganju vam stojimo od utorka, 2. travnja, u redovnom radnom vremenu. Hvala na razumijevanju.
Sudski tumači i prevoditelji Court interpreters and translators
LINGUA-SOFT Blog
Početna / LINGUA-SOFT Blog

Putovanja kao važan element usluge prijevoda uz pratnju

19 siječnja, 2014

Jezična barijera čimbenik je koji treba uzeti u obzir prilikom organiziranja poslovnih putovanja u inozemstvo ili posjeta stranih delegacija. Ukoliko ste ikad organizirali jedan od takvih posjeta ili ste u njemu sudjelovali, svjesni ste značaja dobre i pouzdane prevoditeljske agencije koja može ponuditi i takve usluge, pri čemu je prevoditeljska agencija LINGUA-SOFT pravi partner za vas.

Većina je ljudi dobro upoznata sa „standardnim“ prevoditeljskim uslugama, kao što su usluge neovjerenih i ovjerenih pisanih prijevoda, no mnogi nisu upućeni u postojanje mogućnosti da vam prevoditelj bude na raspolaganju 24 sata dnevno, neovisno o tome o kojoj je prigodi riječ.

S obzirom na to da se Hrvatska nalazi na samom pragu Europske unije te je interes stranih ulagača za širenje svoje djelatnosti na naše područje u posljednje vrijeme znatno porastao, međusobni posjeti radi dogovaranja poslova, razmjene iskustava i sl. u zemlji i inozemstvu česta su pojava. U takvim prigodama, koje mogu biti ključne za daljnji tijek poslovanja, vrlo je važno imati uz sebe stručnog prevoditelja koji će u tom razdoblju biti vaša desna ruka, jer nesporazumi u komunikaciji zasigurno nisu u vašem interesu niti u interesu vašeg poslovnog partnera.

Pritom je važno napomenuti da se ovdje ne radi isključivo o konsekutivnom prevođenju na poslovnim sastancima, jer višednevni boravak u inozemstvu često uključuje i razgledavanje, posjete kulturnim događanjima, domjenke i sl., pri čemu se naši iskusni prevoditelji prilagođavaju određenoj situaciji. Posebno smo počašćeni što nam se mnogi klijenti obraćaju ne samo zbog visokokvalitetnih ovjerenih prijevoda za slovenski, već i zbog putovanja u tu zemlju.

Prevoditeljska agencija LINGUA-SOFT nudi usluge prijevoda uz pratnju za manje skupine i veće delegacije, neovisno o prigodi, odredištu ili tematici. Stoga, kada sljedeći put budete u prilici organizirati putovanje u inozemstvo radi sklapanja ugovora, upoznavanja poslovnih partnera ili bilo kojeg drugog događaja koji uključuje sudionike različitih govornih područja, obratite nam se s povjerenjem.

phone-handsetmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram